Peste 25 de ani de experienţă continuă în elucidări de structură pentru compuşi organici, organometalici şi macromoleculari folosind diverse tehnici de spectroscopie RMN, IR şi NIR, precum şi experienţă în sinteza organică. Peste 20 ani de experienţă în domeniul aplicaţiilor biomedicale şi în ştiinţele alimentare ale spectroscopiei RMN. In anii 2004-2005 a activat ca Chargé de Recherche I (Post Rouge CNRS), în cadrul Institutului European de Membrane, Montpellier, Franţa.

 

Experienţă managerială vastă: Secretar Ştiinţific al Centrului de Chimie Organică (CCO) în perioada 2009-2013, Director al Laboratorului Naţional de Rezonanţă Magnetică Nucleară din cadrul CCO în perioada 1997-2007, a organizat cinci laboratoare RMN în ţară (în Universitatea „Politehnica” Bucureşti, în Centrul de Chimie Organică Bucureşti, şi în Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” Iaşi). A instalat primul spectrometru RMN supraconductor din România (Varian Gemini 300 MHz, în anul 1990), a instalat primul spectrometru RMN de 400 MHz din România (Bruker Avance DRX 400, în anul 1997). A condus/conduce în calitate de director sau responsabil numeroase proiecte de grant naţionale precum şi proiecte europene.

 

Incepând din anul 2007 conduce un colectiv mixt din Centrul de Chimie Organică „C.D. Neniţescu” al Academiei Române şi Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” al Academiei Române, reunite în Grupul de Biospectroscopie.

 

Coautor a peste 120 de articole ştiinţifice în reviste cu referenţi, un patent, o carte şi 7 capitole în cărţi sau monografii.

 

In anul 2009 a primit Medalia „Costin D. Neniţescu” din partea Societăţii de Chimie din România pentru „merite deosebite în promovarea chimiei în România”.

 

Membru Fondator şi Vice-Preşedinte (2006-2009) al Societăţii Române de Rezonanţă Magnetică în Medicină, Membru Fondator al Romanian Chapter of the International Society for Magnetic Resonance in Medicine, Membru Fondator şi Co-Chairman (2012-prezent) al Romanian Chapter of the American Chemical Society. 

 

Membru al Societăţii Române de Chimie (din 1992), al Societăţii Române de Biofizică Pură şi Aplicată (din 1996), al European Society for Magnetic Resonance in Medicine and Biology (din 1996), al International Society for Magnetic Resonance in Medicine (din 1998), al American Chemical Society (din 2008).